ερώτηση.gr
     
 
 
Ρούχα για την γυναίκα τον άνδρα και το παιδί, ένδυση.gr

Διάλεξε κατηγορία
 
Τα σημαντικά θέματα
Τι είναι οι Oμαδικές Αγορές;
Οι ομαδικές αγορές είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική διαδικτυακή προωθητική ενέργεια...
περισσότερα
Πώς μπορώ να κάνω δωρεάν τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων;
Καταρχήν, ας δούμε τι είναι τα ψυχομετρικά τεστ.
περισσότερα


Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Προσφορές grabit.gr

Ομορφιά & Διατροφή » Όμορφα Μαλλιά » Τριχόπτωση

Μάθε πως να χρησιμοποιείς τα δώρα της φύσης για να βελτιώσεις την ομορφιά του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών σου και την διατροφή σου


 

Είμαι γυναίκα αλλά χάνω τα μαλλιά μου. Ποιά είναι η αιτία;
23/05/2019

Είμαι γυναίκα αλλά χάνω τα μαλλιά μου. Ποιά είναι η αιτία;


Η αιτία για την τριχόπτωση, είναι η γυναικεία φαλάκρα. Όσο παράξενο και αν ακούγεται ισχύει. Υπάρχει γυναικεία φαλάκρα και  ταλαιπωρεί αρκετές γυνάικες. Η τριχόπτωση εκδηλώνεται με συνολική λέπτυνση της τρίχας, ειδικότερα στην κορυφή του κεφαλιού.

Τι προκαλεί την αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες

Πρόβλημα υγείας. Τυχόν ιατρική κατάσταση όπως η αναιμία ή ο θυροειδής, μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.  

Κληρονομικότητα. Μπορεί να υπάρχει στην οικογένεια μια τάση απώλειας μαλλιών κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για σας.

Κακές διατροφικές συνήθειες. Τα μαλλιά για να αναπτυχθούν σωστά χρειάζονται βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αν δεν τρέφεστε σωστά και η δίαιτα σας δεν περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα μαλλιά σας, αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους.

Στρεσογόνοι παράγοντες. Το άγχος είναι ένας ισχυρός παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει στη λέπτυνση των μαλλιών σας ιδιαίτερα αν υποφέρετε από μεγάλη πίεση και στρες για μακρύ χρονικό διάστημα.

Τοκετός. Οι ορμόνες, η διαδικασία της κύησης και του τοκετού προσωρινά μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση, όμως λίγους μήνες αργότερα τις περισσότερες φορές η τριχόπτωση παύει και τα μαλλιά επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση τους. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν αύξηση της τριχόπτωσης μέχρι και έξι μήνες μετά την γέννα. Επίσης, πολλές γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λαμβάνουν σίδηρο, παρατηρούν αύξηση των τριχών και όταν σταματούν το σίδηρο παρατηρούν λέπτυνση της τρίχας.

Εμμηνόπαυση. Οι ορμονικές αλλαγές που φέρνει στη γυναίκα η εμμηνόπαυση συμβάλλουν στην αραίωση των τριχών και γενικότερα στην τριχόπτωση σε κάποιες περιπτώσεις γυναικών.

Εποχικοί παράγοντες:  Το φθινόπωρο δεν φέρνει μόνο πτώση στα φύλλα των δέντρων αλλά και στις τρίχες του κεφαλιού μας. Το ίδιο και η άνοιξη. Όμως η τριχόπτωση εξαιτίας εποχιακών παραγόντων δεν πρέπει να μας προκαλεί ανησυχία καθώς είναι άμεσα αναστρέψιμη με το πέρασμα έξι εβδομάδων περίπου.

Φάρμακα. Κάποια φάρμακα σχεδιασμένα για να κάνουν καλό σε μια κατάσταση μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών αρνητικά. Για παράδειγμα σε περίπτωση χορήγησης αντισυλληπτικών φαρμάκων στο ξεκίνημα τους ή μετά από απότομη διακοπή τους, παρατηρείται έξαρση της τριχόπτωσης.

Γυροειδής αλωπεκία. Τα μαλλιά κατά την πάθηση αυτή πέφτουν από συγκεκριμένα σημεία του τριχωτού της κεφαλής έτσι ώστε σε διάσπαρτες περιοχές να φαίνεται το δέρμα. Το μέγεθος της “γυμνής” περιοχής είναι μικρό, όχι μεγαλύτερο από ένα κέρμα. Αιτία της γυροειδούς αλωπεκίας μπορεί να είναι το αγχος, η κατάθλιψη, η μεγάλη έλλειψη σιδήρου, προβλήματα του θυροειδή και η κληρονομικότητα. Είναι μια σπάνια μορφή αλωπεκίας και αντιμετωπίζεται με την χορήγηση αγωγής.
 
Ισχυρές θεραπείες. Ορισμένα είδη χημειοθεραπείας προκαλούν έντονη τριχόπτωση προσωρινά.

Επαφή με Χημικά
. Παρατεταμένη επαφή με δραστικές χημικές ουσίες που υπάρχουν  σε ορισμένα προϊόντα συμβάλλει στην τριχόπτωση.

Τριχοφυτίαση. Είναι μια  ασθένεια που οφείλεται σε ένα μύκητα που αναπτύσσεται στο τριχωτό του κεφαλιού και επενεργεί καταλυτικά στην λέπτυνση των τριχών.

Αλωπεκία λόγω τραβήγματος των μαλλιών. Αποτελεί μορφή τριχόπτωσης  που προσβάλει συνήθως τις γυναίκες και συνδέεται με το έντονο τράβηγμα των μαλλιών που κάνουν οι γυναίκες συνήθως για να δέσουν τα μαλλιά τους αλογοουρά ή να τα πιάσουν ψηλά. Το γρήγορο και έντονο βούρτσισμα, η χρήση ρολεϊ και σεσουάρ κάνει χειρότερο το πρόβλημα αλλά τα μαλλιά συνήθως επανέρχονται όταν σταματήσουν αυτές οι συνήθειες.
 
Τώρα γνωρίζετε την αιτία. Αυτό που πρέπει να μάθετε είναι ποιες είναι οι θεραπείες και να ξεκινήσετε την θεραπεία που σας ταιριάζει. Οι περισσότεροι άνθρωποι αμελούν το θέμα της λέπτυνσης των τριχών ή απλά δεν κάνουν τίποτα πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.  Όμως τα τελευταία χρόνια ο τομέας της θεραπείας της τριχόπτωσης έχει δει αλματώδη ανάπτυξη. Για αυτό, υπάρχει τρόπος φανερής βελτίωσης ή ακόμα και λύσης του προβλήματος ιδιαίτερα όταν η απώλεια των τριχών βρίσκεται στα πρώτα στάδια. Είναι ουσιώδους σημασίας να προλάβετε επιλέγοντας και εφαρμόζοντας γρήγορα την κατάλληλη θεραπεία και φυσικά να έχετε υπομονή. Κάντε <<κλικ εδώ>> για να δείτε μερικούς τρόπους θεραπείας

 

Υποσημείωση : Το άρθρο αυτό, έχει πληροφοριακό καθαρά χαρακτήρα. Δεν αναπληρώνει την γνώμη του θεράποντα ιατρού σας. Για οποιαδήποτε ιατρική, θεραπευτική ή/ και προληπτική χρήση, συζητήστε πρώτα με τον γιατρό σας.


Πηγή Πληροφόρησης : www.όμορφη.gr, ιστοσελίδα με χρήσιμες συμβουλές για τη σημερινή γυναίκα που έχει επίγνωση της ομορφιάς &  της μοναδικότητας της και θέλει να ζει  σε αρμονία με τον εαυτό της, το περιβάλλον και τους γύρω της


 

 

 
         
 

 

Δοκιμάσαμε και σας Προτείνουμε

Μασάζ με αιθέρια έλαια σε όλο το σώμα
Απο τα Lipogen, Παγκράτι, Νίκαια, Αίγινα και Κατερίνη
περισσότερα

Αφιέρωμα στο ταξιδιωτικό γραφείο VELAS TOURS
Δυναμικό & Αξιόπιστο τουριστικό γραφείο που ξέρει να «σας ταξιδεύει»
περισσότερα

Φιλόξενο, εξυπηρετικό και με σεβασμό στον πελάτη
Ο λόγος για το κέντρο αισθητικής & ομορφιάς "Beauty for You" που...
περισσότερα

 
Προσφορές και Διαφημίσεις
 

Πρόσφατα Θέματα

Είμαι γυναίκα αλλά χάνω τα μαλλιά μου. Ποιά είναι η αιτία;
Η αιτία για την τριχόπτωση, είναι η γυναικεία φαλάκρα...
περισσότερα

Τι πρέπει να προσέξω όταν έχει εκπτώσεις ;
1) Σκέψου πριν ξεκινήσεις για τα ψώνια σου, ποιές είναι οι πραγματικές σου ανάγκες...
περισσότερα

Έχω επιχείρηση. Ποια τα πλεονεκτήματα αν επιλέξω να διαφημιστώ μέσω Ιντερνετ;
Αξίζει να επιλέξετε να διαφημίσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω Ιντερνετ διότι: Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και το γρήγορο Ιντερνετ
περισσότερα

 

Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Newsletter

 
 


Όμορφη.gr

Φαγητό.gr

Ζώα.gr

Ρούχα.gr

Παπούτσια.gr

 

 

 

 

WebCore IT & Web Developments