ερώτηση.gr
     
 
 
Ρούχα για την γυναίκα τον άνδρα και το παιδί, ένδυση.gr

Διάλεξε κατηγορία
 
Τα σημαντικά θέματα
Τι είναι οι Oμαδικές Αγορές;
Οι ομαδικές αγορές είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική διαδικτυακή προωθητική ενέργεια...
περισσότερα
Πώς μπορώ να κάνω δωρεάν τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων;
Καταρχήν, ας δούμε τι είναι τα ψυχομετρικά τεστ.
περισσότερα


Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Προσφορές grabit.gr

Υγεία & Περιβάλλον » Ύπουλοι εχθροί της υγείας μας » Το νερό της Βρύσης

 


 

Ορισμένοι επιλέγουν σαν λύση το εμφιαλωμένο νερό. Είναι ασφαλές για την υγεία τους;
23/05/2018

Ορισμένοι επιλέγουν σαν λύση το εμφιαλωμένο νερό. Είναι ασφαλές για την υγεία τους;


Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 59% του εμφιαλωμένου νερού που διακινείται παγκοσμίως δεν είναι από πηγές αλλά είναι φιλτραρισμένο, επεξεργασμένο νερό που προέρχεται από επιφανειακές ή υπόγειες πηγές (ποτάμια, λίμνες, γεωτρήσεις, το δίκτυο ύδρευσης) και έχει υποστεί επεξεργασία και καθαρισμό, ώστε να είναι έτοιμο για κατανάλωση. Ουσιαστικά δηλαδή αυτό το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε οι ίδιοι στο σπίτι μας με ειδικά φίλτρα το κάνουν άλλοι και το πουλoύν από 500 έως 1000 φορές περισσότερο από το κόστος του νερού του δικτύου. Όσον όμως αφορά στο εάν είναι ασφαλές για την υγεία μας η απάντηση είναι OΧΙ. Κι αυτό διότι πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το εμφιαλωμένο νερό περιέχει μεγαλύτερο αριθμό επικίνδυνων μολυντών απΆ ότι το νερό της βρύσης όπως επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς. Έχει αναφερθεί αύξηση ετεροτροφικών βακτηρίων έως και 10000 φορές με αποθήκευση τριών εβδομάδων.

Επιπρόσθετα μπορεί να συναντήσουμε και επικίνδυνες χημικές ουσίες που προέρχονται από το πλαστικό μπουκάλι όπως τους καρκινογόνους πλαστικοποιητές. Εξ άλλου εάν διαβάσουμε την ετικέτα που βρίσκεται πάνω στο μπουκάλι, αναγράφεται η ένδειξη: “ Να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος σε θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες των 18 βαθμών Κελσίου”. Όμως τα μπουκάλια μεταφέρονται τις περισσότερες φορές με ανοιχτά φορτηγά και αποθηκεύονται ή είναι σε ράφια σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να τα αγοράζουμε ήδη αλλοιωμένα. Εάν δούμε επίσης την ημερομηνία λήξης, βλέπουμε ότι αυτό το νερό μπορεί να μείνει στάσιμο, κονσερβοποιημένο στο πλαστικό μπουκάλι πάνω από 1 χρόνο και μετά να το χρησιμοποιήσουμε. Αλήθεια πόσοι από εμάς θα έτρωγαν φαγητό κονσέρβα πρωί - μεσημέρι και βράδυ συνεχώς;

To ίδιο ακριβώς ισχύει και για το “κονσερβοποιημένο” δηλαδή εμφιαλωμένο νερό. Είναι δε ακριβό και μη βολικό μιας και είναι αρκετά δύσκολη η συχνή μεταφορά του ενώ τις περισσότερες φορές απλά οι περισσότεροι πίνουν μόνο και δεν πλένουν τα τρόφιμα τους, ούτε μαγειρεύουν με αυτό. Τέλος επιβαρύνει το περιβάλλον και το πλανήτη μας καθώς για την μεταφορά και για την παραγωγή των πλαστικών μπουκαλιών καταναλώνονται τόνοι πετρελαίου και νερού, ενώ μολύνουν το περιβάλλον γιατί όταν καίγονται τα μπουκάλια σε κλιβάνους αποτέφρωσης παράγονται χλωρικό οξύ, βαρέα μέταλλα και διοξίνες στο περιβάλλον. Να σημειωθεί δε ότι το πλαστικό μπουκάλι χρειάζεται 300-500 χρόνια να αποσυντεθεί.


Πηγή Πληροφόρησης :  www.camelot.gr, ιστοσελίδα εταιρίας Camelot που δραστηριοποιείται στο χώρο της διάθεσης, ποιοτικών & αξιόπιστων προϊόντων υγείας  εδώ και 30 περίπου χρόνια.

 

 
         
 

 

Δοκιμάσαμε και σας Προτείνουμε

Μασάζ με αιθέρια έλαια σε όλο το σώμα
Απο τα Lipogen, Παγκράτι, Νίκαια, Αίγινα και Κατερίνη
περισσότερα

Αφιέρωμα στο ταξιδιωτικό γραφείο VELAS TOURS
Δυναμικό & Αξιόπιστο τουριστικό γραφείο που ξέρει να «σας ταξιδεύει»
περισσότερα

Φιλόξενο, εξυπηρετικό και με σεβασμό στον πελάτη
Ο λόγος για το κέντρο αισθητικής & ομορφιάς "Beauty for You" που...
περισσότερα

 
Προσφορές και Διαφημίσεις
 

Πρόσφατα Θέματα

Ορισμένοι επιλέγουν σαν λύση το εμφιαλωμένο νερό. Είναι ασφαλές για την υγεία τους;
Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 59% του εμφιαλωμένου νερού που διακινείται
περισσότερα

Πως θα αποφύγω την ταλαιπωρία απώλειας διαβατηρίου;
Για να αποφύγετε περιττές ταλαιπωρίες σε περίπτωση που χάσετε
περισσότερα

Υπάρχει μια ιστοσελίδα όπου θα βρω όλες τις προσφορές από τα dealsites;
Ναι υπάρχει. Στο iLoveDeals αγαπούν τις προσφορές όσο κι εσείς, παρακολουθούν καθημερινά ΌΛΑ τα dealsites και να συγκεντρώνουν για εσάς τις προσφορές κάθε ημέρας σε μία σελίδα…
περισσότερα

 

Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Newsletter

 
 


Όμορφη.gr

Φαγητό.gr

Ζώα.gr

Ρούχα.gr

Παπούτσια.gr

 

 

 

 

WebCore IT & Web Developments