ερώτηση.gr
     
 
 
Ρούχα για την γυναίκα τον άνδρα και το παιδί, ένδυση.gr

Διάλεξε κατηγορία
 
Τα σημαντικά θέματα
Τι είναι οι Oμαδικές Αγορές;
Οι ομαδικές αγορές είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική διαδικτυακή προωθητική ενέργεια...
περισσότερα
Πώς μπορώ να κάνω δωρεάν τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων;
Καταρχήν, ας δούμε τι είναι τα ψυχομετρικά τεστ.
περισσότερα


Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Προσφορές grabit.gr

Υγεία & Περιβάλλον » Ύπουλοι εχθροί της υγείας μας » Το νερό της Βρύσης

 


 

Ποιες τοξικές ουσίες έχουν ανιχνευθεί κατά καιρούς σε πόσιμο νερό;
17/05/2018

Ποιες τοξικές ουσίες έχουν ανιχνευθεί κατά καιρούς σε πόσιμο νερό;


Tοξικές ουσίες μπορεί να ανιχνευθούν στο νερό περιλαμβάνουν το αρσενικό, το κάδμιο, το χρώμιο, τον μόλυβδο, τις ίνες αμιάντου, το υπολειμματικό χλώριο, τα χημικά εντομοκτόνα, τους ιούς, τα βακτήρια, τα παράσιτα και τους μύκητες

Αρσενικό στο νερό  

 Το αρσενικό είναι τοξικό και καρκινογόνο. Η τοξικότητα του αρσενικού εξαρτάται από τη χημική και φυσική του μορφή, τη δόση, το χρόνο έκθεσης και τον τρόπο που εισάγεται στον ανθρώπινο οργανισμό. Προκαλεί βλάβες στο γαστρικό, νευρικό και αναπνευστικό σύστημα και διάφορες αλλοιώσεις στο δέρμα. Δόσεις μεταξύ 70 και 180 mg As είναι θανατηφόρες.

Κάδμιο στο νερό  

Είναι ένα από τα τοξικότερα μέταλλα. Συναντάται στη φύση σε θειούχα ορυκτά με το μόλυβδο και τον ψευδάργυρο. Το κάδμιο προσβάλλει το συκώτι, τα νεφρά, το σπλήνα και το θυρεοειδή αδένα, εναποτίθεται στα οστά, όπου αντικαθιστά το ασβέστιο προκαλώντας τη νόσο ITAI-ITAI. Έχει βρεθεί ότι προκαλεί καρκίνο σε πειραματόζωα και ορισμένες επιδημιολογικές μελέτες το συνδέουν με καρκίνο στον άνθρωπο.

Στα φυσικά νερά βρίσκεται κυρίως στα ιζήματα των βυθών και σε αιωρούμενα σωματίδια. Σε μη ρυπασμένα νερά η συγκέντρωση του καδμίου είναι κάτω από 1 μg/l. Πηγές του καδμίου στο νερό είναι τα βιομηχανικά απόβλητα και η διάβρωση των γαλβανισμένων σωλήνων. Σε συστήματα ύδρευσης, που τροφοδοτούνται με νερό μαλακό χαμηλού pH, μπορεί να βρεθούν ψηλές συγκεντρώσεις καδμίου, επειδή αυτά τα νερά είναι πιο διαβρωτικά και η διαλυτότητά του καδμίου στο νερό εξαρτάται από το pH και τη σκληρότητα. 

Χρώμιο στο νερό  

 Οι επιδράσεις του χρωμίου στην υγεία εξαρτώνται από τη μορφή του. Το εξασθενές χρώμιο είναι πολύ τοξικό. Προκαλεί βλάβες στο δέρμα και το συκώτι και θεωρείται καρκινογόνο.

Μόλυβδος στο νερό  

Ο μόλυβδος, ένα πολύ τοξικό μέταλλο εισχωρεί στο νερό μας από τις μολύβδινες σωληνώσεις ή από τις ενώσεις των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα στο νευρικό μας σύστημα, συνδέεται με την υψηλή πίεση του αίματος, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τις καρδιακές προσβολές, τις παθήσεις των νεφρών, στειρότητα, αποβολές κ.λπ. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις παρατηρούνται εγκεφαλικές βλάβες, μολυβδίαση κλπ.

Ινες αμιάντου στο νερό  

 Εύκολα μπορούν να εμφανιστούν στο νερό μας από την διάβρωση των αμιαντοσωλήνων και όχι μόνο. Το κακό είναι ότι δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά εντοπίζονται μόνο με ειδικό ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Οι ίνες αμιάντου επειδή έχουν θετικό φορτίο και τα κύτταρά μας αρνητικό, έρχονται και ενώνονται όπως η καρφίτσα με τον μαγνήτη. Στην αρχή μας καταστρέφουν τη μεμβράνη του κυττάρου και στη συνέχεια ανοίγουν το δρόμο για την επάρατη ασθένεια.

Χλώριο Υπολειμματικό στο νερό  

Το χλώριο, όπως έχει αποδειχθεί, όταν μπαίνει στο νερό ενώνεται με διάφορα οργανικά και δημιουργεί πολλές επικίνδυνες ενώσεις όπως το χλωροφόρμιο που ευθύνονται κατά μεγάλο ποσοστό στη δημιουργία των ανωτέρω ασθενειών. Αλλά και στη περίπτωση που δεν υπάρχουν οργανικά για να ενωθεί και να δημιουργήσει αυτές τις ενώσεις, δυστυχώς όταν πίνουμε χλωριωμένο νερό δημιουργούνται μέσα μας αυτές οι επικίνδυνες χημικές ενώσεις. Δυστυχώς αυτό που μας έσωσε από παλαιότερες ασθένειες όπως η χολέρα, γαστρεντερίτιδα κλπ, έρχεται σήμερα να μας καταδικάσει σε πολύ μεγαλύτερες ασθένειες όπως  καρδιοπάθειες, επάρατη ασθένεια, νεφρικές παθήσεις και σε πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

Το χλώριο δε το αποβάλλει ο οργανισμός μας αλλά συσσωρεύεται και μένει σε διάφορα μέρη του σώματός μας για μια ζωή με τις τελευταίες δε έρευνες των πανεπιστημίων Winsconsin  και  Harvard, δεν μένει  καμία αμφιβολία για την επικινδυνότητά του.

Χημικά εντομοκτόνα στο νερό  

Τα χημικά εντομοκτόνα καταστρέφουν τον μυελό των οστών που παράγει το αίμα όπως και πολλά ένζυμα. Επίσης ευθύνονται  για την δημιουργία της επάρατης ασθένειας, βλάβες στα νεφρά κ.λ.π. Γενικά από τα εντομοκτόνα αρκούν να υπάρχουν στο νερό μερικά μέρη στο τρισεκατομμύριο (ppt)ώστε να καθίστανται επικίνδυνα για την υγεία μας.  Αρκεί   μια μικρή ποσότητα της τάξεως 3 μέρη στο εκατομμύριο (3ppm)για να βλάψουν τους μυς της καρδιάς και (5ppm) να νεκρώσουν τα κύτταρα του συκωτιού.

Πηγή Πληροφόρησης :  www.camelot.gr, ιστοσελίδα εταιρίας Camelot που δραστηριοποιείται στο χώρο της διάθεσης, ποιοτικών & αξιόπιστων προϊόντων υγείας  εδώ και 30 περίπου χρόνια.

 

 
         
 

 

Δοκιμάσαμε και σας Προτείνουμε

Μασάζ με αιθέρια έλαια σε όλο το σώμα
Απο τα Lipogen, Παγκράτι, Νίκαια, Αίγινα και Κατερίνη
περισσότερα

Αφιέρωμα στο ταξιδιωτικό γραφείο VELAS TOURS
Δυναμικό & Αξιόπιστο τουριστικό γραφείο που ξέρει να «σας ταξιδεύει»
περισσότερα

Φιλόξενο, εξυπηρετικό και με σεβασμό στον πελάτη
Ο λόγος για το κέντρο αισθητικής & ομορφιάς "Beauty for You" που...
περισσότερα

 
Προσφορές και Διαφημίσεις
 

Πρόσφατα Θέματα

Ποιες τοξικές ουσίες έχουν ανιχνευθεί κατά καιρούς σε πόσιμο νερό;
το αρσενικό, το κάδμιο, το χρώμιο, τον μόλυβδο, τις ίνες αμιάντου, το υπολειμματικό χλώριο, τα χημικά εντομοκτόνα, τους ιούς, τα βακτήρια, τα παράσιτα και τους μύκητες
περισσότερα

Αίτηση για έκδοση διαβατηρίου
Για να εφοδιαστείτε με διαβατήριο πρέπει να προσέρχεστε αυτοπροσώπως
περισσότερα

Ορισμένοι επιλέγουν σαν λύση το εμφιαλωμένο νερό. Είναι ασφαλές για την υγεία τους;
Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 59% του εμφιαλωμένου νερού που διακινείται
περισσότερα

 

Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Newsletter

 
 


Όμορφη.gr

Φαγητό.gr

Ζώα.gr

Ρούχα.gr

Παπούτσια.gr

 

 

 

 

WebCore IT & Web Developments