ερώτηση.gr
     
 
 
Ρούχα για την γυναίκα τον άνδρα και το παιδί, ένδυση.gr

Διάλεξε κατηγορία
 
Τα σημαντικά θέματα
Τι είναι οι Oμαδικές Αγορές;
Οι ομαδικές αγορές είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική διαδικτυακή προωθητική ενέργεια...
περισσότερα
Πώς μπορώ να κάνω δωρεάν τεστ αξιολόγησης ικανοτήτων;
Καταρχήν, ας δούμε τι είναι τα ψυχομετρικά τεστ.
περισσότερα


Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Προσφορές grabit.gr

Οικογένεια & Σχέσεις » Διαζύγιο

Λύσε τις απορίες σου στα πώς, τα γιατί και τα διότι των ανθρώπινων σχέσεων, του έρωτα και της αγάπης.


 

Με κακοποιεί ο σύζυγος & θέλω διαζύγιο. Τι να κάνω;
27/07/2017

Με κακοποιεί ο σύζυγος & θέλω διαζύγιο. Τι να κάνω;


Ολόκληρη η ερώτηση:
Είμαι νέα μητέρα ενός παιδιού και σε απόγνωση. Είμαι παντρεμένη 4 χρόνια, και αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον σύζυγο μου που νευριάζει συνήθως βρίζει και χτυπάει. Πιστεύω πως απαγορεύεται ακόμα και αν τον πρίζεις να σηκώνει χέρι. Θέλω να χωρίσω αλλά πως να ζήσω το παιδί μου στις μέρες μας που υπάρχει κρίση παντού. Τι να κάνω;  Οι γονείς μου λένε πως αν χωρίσω θα καταστραφώ και δεν θέλουν στο μέλλον να πεινάσω και εγώ και το παιδί μο

Απάντηση:
Είσαι πολύ νέα για να βρίσκεσαι σε απόγνωση. Έχεις έναν υπέροχο θησαυρό, το παιδί σου και αυτό από μόνο του πρέπει να σου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση γιατί έχεις δημιουργήσει κάτι μεγάλο. Μια ζωή!

Αν γνωρίζεις ότι τα πράγματα με το σύζυγο σου δεν πρόκειται να γίνουν καλύτερα, αν έχεις εξαντλήσει κάθε ενδιάμεση λύση έχοντας προσπαθήσει να σώσεις αυτό το γάμο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για την επώδυνη διαδικασία του διαζυγίου.

Αναφέρεις ότι ο άντρας σου ασκεί πάνω σου τόσο σωματική όσο και λεκτική βία. Η ενδοοικογενειακή βία σε κάθε της μορφή είναι αιτία διαζυγίου και μάλιστα σε βάρος αυτού που την ασκεί.

Για να βγει όμως το διαζύγιο υπέρ σου θα πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας.
Για αυτό υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις:

1) Να μη ντρέπεσαι και να μη σιωπείς
Μην αφήσεις τον φόβο για τυχόν αντίποινα από την πλευρά του συζύγου ή τον φόβο του τι θα πει το συγγενικό και φιλικό σου περιβάλλον να σε σταματήσει από το να ζητήσεις βοήθεια.ΔΕΝ ΕΞΕΦΤΕΛΙΖΕΣΑΙ ΕΤΣΙ. Αντιθέτως αποδεικνύεις πόσο δυνατή είσαι! Βρες το κουράγιο. Μίλησε σε άτομα που εμπιστεύεσαι. Μόνο αυτοί που θα σε στηρίξουν στην απόφαση σου είναι πραγματικοί σου φίλοι.Μίλησε στα άτομα αυτά αλλά και σε ψυχολόγους ή κοινωνικούς λειτουργούς που παρέχουν δωρεάν βοήθεια από την ειδική υπηρεσία του Δήμου σου.

2) Επίσημη καταγραφή περιστατικών
Να φροντίσεις να καταγράφεται επίσημα και το παραμικρό περιστατικό βίας.

Πήγαινε στην αστυνομία και κατάγγειλε τον, κάνοντας μια αναφορά για το τι συνέβη, κάθε φορά που τολμάει να σηκώσει χέρι πάνω σου. Πρέπει να μπορείς να έχεις στα χέρια σου καταγεγραμμένες όλες τις φορές που σε κακοποίησε. Θα σε βοηθήσει πολύ κατά τη διάρκεια της εκδίκασης του διαζυγίου.

Σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού, να του υποβάλλεις μήνυση και να καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων ως κακοποίηση. Για σοβαρό περιστατικό φρόντισε να πας στο νοσοκομείο και σου κάνουν εξέταση. Επίσης, ζήτησε να το καταγράψουν και στο δικό τους βιβλίο συμβάντων σαν κακοποίηση.  Με εισαγγελική εντολή μπορεί να σου γίνει ιατροδικαστική εξέταση κάτι που αποτελεί ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο.

Πάρε πάντα αντίγραφο των εγγράφων αυτών τόσο από το  νοσοκομείο όσο και από το αστυνομικό τμήμα. Να κρατάς όλα αυτά τα έγγραφα σε μέρος που δεν μπορεί να ανακαλύψει ο σύζυγος

4) Ποιοι θα σε βοηθήσουν

α) Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου που ανήκεις, έχει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που θα σε στηρίξουν. Δεν γνωρίζω σε ποιο νησί κατοικείς αλλά εκείνοι θα σε ενημερώσουν για τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για την εύρεση εργασίας και, για το αν υπάρχει κάποιο καταφύγιο γυναικών εκεί και για τις δυνατότητες που σου δίνει ο νόμος για νομική προστασία.

β) Τηλεφώνησε στο 210 197, στο  ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης), στην τηλεφωνική γραμμή Άμεσης κοινωνικής Βοήθειας που λειτουργεί όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας,

γ) Τηλεφώνησε χωρίς χρέωση στο   80011 88881  και από κινητό στο 210-7786800 9.00-15.00 κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, στην Γραμμή SOS δίπλα σου, κατά της οικογενειακής βίας του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, που βοηθά γυναίκες πανελλαδικά, παρέχοντας τους νομική και ψυχολογική υποστήριξη

5) Προετοιμάσου για όλα

α) Ξεκίνησε από τώρα να κρατάς κάποια χρήματα στην άκρη

β) Φρόντισε να έχεις εξασφαλίσει μια στέγη για σένα και το παιδί σου, αν πρέπει να φύγεις από το σπίτι (φιλικό, συγγενικό σπίτι ή σε κάποιο καταφύγιο γυναικών) και κάποιους ανθρώπους που θα σε στηρίξουν ηθικά και οικονομικά.

γ) Έχε βασικά έγγραφα δικά σου και του παιδιού σου έτοιμα σε μια τσάντα (βιβλιάριο καταθέσεων, υγείας, αστυνομική ταυτότητα κλπ) ώστε να μη χρειαστείς κάτι από το σπίτι που βρίσκεται ο σύζυγος.

δ) Μάθε τα δικαιώματα σου. Στην Ελλάδα έχει ψηφιστεί ο νόμος 3500 κατά της ενδοοικογενειακής βίας που σου παρέχει ηθική και υλική βοήθεια, καθώς επίσης και νομική στήριξη

Θυμήσου :
Μην ανακατέψεις το παιδί σου στις διαφωνίες με το σύζυγο σου. Η ψυχική του υγεία στην τόσο ευαίσθητη ηλικία των 3 χρόνων θα είναι καθοριστική για την περαιτέρω ανάπτυξη του και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε οποιαδήποτε φασαρία.

 

 

 
         
 

 

Δοκιμάσαμε και σας Προτείνουμε

Μασάζ με αιθέρια έλαια σε όλο το σώμα
Απο τα Lipogen, Παγκράτι, Νίκαια, Αίγινα και Κατερίνη
περισσότερα

Αφιέρωμα στο ταξιδιωτικό γραφείο VELAS TOURS
Δυναμικό & Αξιόπιστο τουριστικό γραφείο που ξέρει να «σας ταξιδεύει»
περισσότερα

Φιλόξενο, εξυπηρετικό και με σεβασμό στον πελάτη
Ο λόγος για το κέντρο αισθητικής & ομορφιάς "Beauty for You" που...
περισσότερα

 
Προσφορές και Διαφημίσεις
 

Πρόσφατα Θέματα

Με κακοποιεί ο σύζυγος & θέλω διαζύγιο. Τι να κάνω;
Είμαι νέα μητέρα ενός παιδιού και σε απόγνωση.
περισσότερα

Πως θα καλύψω τις αδυναμίες του προσώπου μου με το Μακιγιάζ;
Θα τα καταφέρεις με το να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία
περισσότερα

Μπορείτε να μου δώσετε ιδέες για τον φωτισμό των χώρων του σπιτιού;
Μπορείς να κάνεις κάτι από τα ακόλουθα
περισσότερα

 

Αστεία και περίεργα!!! www.superwow.gr

Newsletter

 
 


Όμορφη.gr

Φαγητό.gr

Ζώα.gr

Ρούχα.gr

Παπούτσια.gr

 

 

 

 

WebCore IT & Web Developments